Komarov Alekszandr, hazánk népszerű balettművésze

alekszander-komarov

Komarov Alekszandr a Kijevi Állami Balett Intézetben végezte tanulmányait, ahol 1991-ben diplomázott. Itt olyan neves mesterek oktatták, mint L. Ripsz, V. Petrin és V. Koszmenko. Miután végzett tanulmányaival, az Odesszai Operaházhoz szerződött még 1991-ben. Ezt követően 1993 és 1995 között a Miskolci Nemzeti Színház magántáncosa volt, majd 1995-ben a csatlakozott a Magyar Állami Operaház társulatához. 2002-ben címzetes magántáncossá léptették elő. Táncjátékán látszik hatalmas tapasztalata, hiszen mindig változatos és szemet gyönyörködtető előadásokkal lepi meg a közönséget.

Az elmúlt években rengeteg darabban láthatták a nézők. A hattyúk tava, a Csodálatos mandarin, a Rómeó és Júlia, az Ember tragédiája, a Bajadér, a Makrancos Kata és a Diótörő csupán néhány azon előadások közül amelyekben táncolt. Több főszerepet is eltáncolhatott már a hazai és a nemzetközi színpadokon is. Számos Európai nagyvárosban is fellépett már, de a társulattal Mexikóban is bemutathatta varázslatos tánctudását Tehetsége lévén 1998-ban az Év kartáncosa lett, majd egy évvel később megkapta a Pro Art-díjat is.

Jelenleg a Giselle és a Diótörő című darabokban láthatják a nézők. Táncjátéka változatos és nagyon kifejező. Az erőteljes, hangsúlyos mozdulatokat és ha a szerep megkívánja a lágy, elegáns de mégis kifejező táncjátékot is megeleveníti a színpadon. Minden szerepel igyekszik tökéletesen azonosulni, hogy a nézőknek minél inkább átadhassa mindazt amit az adott szereplőnek sugároznia kell. A vidám és a komoly darabokban is ugyanolyan lelkesedéssel teljesít. A sok gyakorlás és a fárasztó munka a mindennapjai része. Mivel a balett nem csak a munkája, hanem a szenvedélye is, élvezi a próbákat és az előadásokra való felkészülést is, hiszen csak így lehetnek alakításai tökéletesek. A hazai és a nemzetközi nézőket is folyamatosan elbűvöli tehetségével és mély átérzéssel alakított fellépéseivel. Ez nem is csoda, mivel a balettművész maximalista és hatalmas elvárásai vannak önmagával szemben.