Bajári Levente a tehetséges és sikeres balettművész

Bajári Levente

Bajári Levente 1996-ban végzett a Magyar Táncművészeti Főiskolán, ahol Sárközi Gyula évfolyamán tanulhatott, az évek során számtalan nagyszerű oktató képezte. Ahogy befejezte a tanulmányait rögtön le is szerződött a Magyar Állami Operaház társulatához. A 2006-os év nagy szakmai előrelépéseket hozott a számára, hiszen a társulat első magántáncosa lett.

Az évek folyamán számtalan darabban láthattuk és több főszerepet is kapott. Játszott a Rómeó és Júliában, a Szent Iván-éji álomban, a Spartacusban, de a Csodálatos mandarin és a Rosszul őrzött lány című előadások főszereplője is volt már.

A közönség a Magyar Nemzeti Balett stúdióestjein is láthatja alakításait, mivel rendszeresen fellép ezeken az esteken, de az elmúlt évek során koreográfusként is tevékenykedett. Saját koreográfiáival a 2007-es évtől kezdve a montreali  Le Gala des Étoiles balettesteken is szerepel.

Vendégszereplőként külföldön is több darabban volt látható, fellépett már Mexikóban, Finnországban, Japánban, az Egyesült Államokban, Portugáliában, Kanadában és Spanyolországban is.

A tehetsége és az elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen, de ezt a számtalan elnyert díja is bizonyítja. Ezek közül néhány: 1996-ban megnyerte a Vécsey Elvira-díjat, majd két évvel később az Év kartáncosa lett. Az operaház címzetes szólistája, 2001-ben pedig a Nívódíjat is elnyerte, az év férfitáncosaként. 2006-ban EuroPAS Magyar Táncdíjat nyert, majd 3 évvel később a Talentum díjat is megkapta.

A közönség idén ősszel a Giselle és az Aranyecset című előadásokban láthatja a fiatal és sikeres táncost. Természetesen nem csak balett táncosként, hanem koreográfusként is tevékenykedik. Állandó partnere, Pazár Krisztina, aki a Magyar Állami Operaház címzetes magántáncosnője. Számtalan darabban fellépnek együtt, nagyszerű táncjátékukkal folyamatosan megörvendeztetik a közönséget. Külföldi szerepeléseket is vállalnak közösen, Finnországban, Montreálban és Münchenben is láthatta játékukat a publikum.

Bajári Levente karriere is azt bizonyítja, hogy hazánkban és külföldön is nagy sikereket érhet el egy balett táncos, ha kitartó! Az elszántság és az alázatos munka a legfontosabb a táncosok életében, hiszen ezek vezetnek sikerhez.

Bajári Levente karriere is azt bizonyítja, hogy hazánkban és külföldön is nagy sikereket érhet el egy balett táncos, ha kitartó! Az elszántság és az alázatos munka a legfontosabb a táncosok életében, hiszen ezek vezetnek sikerhez.