Pap Adrienn a fiatal tehetség

Pap Adrienn

Pap Adrienn hazánk egyik fiatal tehetsége, a Magyar Táncművészeti Főiskolán kezdte tanulmányait, ahol 2005-ben diplomázott. Az elmúlt évek folyamán több kurzuson is részt vett. 2001-ben a drezdai Palucca Schuleban képezte tovább magát, majd 2002-ben a North Carolinai School of the Art-ban tanult. Ez csodás élmény volt a balett művésznő számára. Igaz csak egy hónapon át tanulhatott az iskolában cserediákként, de nagyon örült neki, hogy Balanchine-koreográfiákat is lehetősége volt megtanulni. A hazai technikákkal szemben, lkinti tanulmányai folyamán ehetősége volt kipróbálni milyen is amikor a balettben szabadon mozog a felsőtest is. Ezt követően 2003-ban a Ballet des Jenres d’ Europe következett. Kiváló mesterektől tanulhatott és ez meg is látszik a fiatal balett táncosnő színpadi produkcióin. Mesterei között volt: Lieszkovszky Melinda, Boros Erzsébet, Sebestény Katalin, Szőnyi Nóra, Kováts Tibor, Macher Szilárd, Koren Tamás, Havas Ferenc, Dózsa Imre, Solymosi Zoltán, Solymosi Tamás, illetve több neves külföldi művész. 2004-ben szerződött a Magyar Állami Operaházhoz, ma már magántáncosnőként lép fel.

Az elmúlt évek folyamán a tanulás mellett a versenyekre is jutott ideje. 2001-ben Bécsben, 2004-ben pedig a várnai balett versenyen mérettetett meg. Fiatal kora ellenére már számos jelentős szerepet eltáncolhatott. A nézők több közismert balett darabban is láthatták. Fellépett a Diótörő, a Rosszul őrzött lány, a Giselle, a Hófehérke és a hét törpe, a Bajadér és az Anna Karenina című előadásokban is. Többek között a Sylvia című darabban főszereplőként táncolhatott. A társulattal együtt már külföldi vendégszereplésre is lehetősége volt. 2004-ben Kínában a Művészeti Fesztiválon lépett fel, majd egy évvel később Portugáliában is bemutatta táncjátékát.

Jelenleg is több darabban láthatják a nézők. Fellép a Giselle, az Aranyecset, az Anyegin és a Diótörő című előadásokban. A fiatal tehetség előtt gyönyörű karrier lehetőség áll, mivel szorgalmas és rajong a munkája iránt. A darab témájától függetlenül minden szerepet lelkesen alakít. A színpadon mondhatni átszellemül, teljes átéléssel alakítja a mókás és a drámai szerepeket is. Könnyed táncjátéka elbűvöli a közönséget.