Keveházi Krisztina gyermekkora óta rajong a balett iránt

Keveházi Krisztina

Keveházi Krisztina hazánk egyik legsikeresebb balettművésznője 1977-ben született. Nem csoda, hogy kiváló balettművésznő lett, hiszen elhivatottságát és a tánc iránt érzett szeretetét mondhatni a génjeiben hordozza, ugyanis szülei: Bán Teodóra és Keveházi Gábor is neves balettművészek.

Krisztina a Magyar Táncművészeti Főiskolán kezdte tanulmányait, majd Londonban a Royal Ballet School-ban folytatta és a Kijevi Állami Operában is volt lehetősége tanulni, ösztöndíjasként. A kijevi társulatnál több klasszikus balett főszerepét megtanulta és el is táncolta. Miután hazatért, rendhagyó módon, korkedvezménnyel 17 évesen felvételt nyert az Operaház balett-társulatába. A tehetségének és teherbíró képességének köszönhetően már az első évben kisebb szólószerepeket is kapott. Mivel nem okozott csalódást és az elvárások felett teljesített, egyre jelentősebb szerepeket kapott. Mesterei között volt Stimátz Gabriella, Menyhárt Jacqueline, Szőnyi Nóra, Ala Lagoda és Katya Zelebilova is. Ma már az Operaház magántáncosnője!

Keveházi Krisztina óvodáskora óta rajong a balett iránt. A szülei kisgyermekkorában is magukkal vitték ahová csak lehetett. Ennek köszönhetően fiatalon megszokta a sok utazást és a nemzetközi fellépéseket. Így a későbbiekben sem okozott neki gondot, hogy külföldön tanuljon. A gyermekévei során is sok időt töltött az Operaházban, ahol bámulattal nézte a balett próbákat. Édesapja a legnagyobb kritikusa, akinek komoly elvárásai vannak gyermekével szemben. Krisztina maximalista, de mivel a balett a szenvedélye, élvezi munkája minden egyes pillanatát. A sikereihez a napi 4-6 óra mozgás, gyakorlás is hozzájárul.

Számtalan előadásban lépett fel az elmúlt évek alatt. A Giselle, a Rómeó és Júlia, a Zorba, a Nő hétszer, a Változatok egy gyermekdalra című darabokban is láthatták a nézők. Mondhatni minden jelentősebb női szerepet eljátszott, amelyre balett táncosnő vágyhat. A hazai és a külföldi közönség tetszését is elnyerte csodás táncjátékával. Az elmúlt években a gyermeknevelésé volt a főszerep, hiszen Krisztina nem csak remek balett táncosnő, de boldog családanya is.