Pazár Krisztina – a fiatal, tehetséges balettművész

Pazár Krisztina

Pazár Krisztina a Magyar Táncművészeti Főiskolán tanult. Olyan neves oktatók tanították, mint Sebestyén Katalin, Sárközi Gyula és Solymosi Zoltán. A még csak 30 éves balett táncosnő fantasztikus sikereket ért el fiatal kora ellenére, ezt bizonyítja az is, hogy 2006-óta a Magyar Operaház címzetes magántáncosnője.

2001-óta kisebb megszakításokkal a Magyar Állami Operaházban láthatja a közönség csodás alakításait. Számtalan neves előadásban fellépet, ezek közül néhány: A diótörő, A nő hétszer, A hattyúk tava, Giselle, és a Csipkerózsika.

2003-tól külföldön tevékenykedett, Stuttgartban élt és dolgozott 3 éven át, majd 2006-ban hazaköltözött, azóta újra a Magyar Nemzeti Balett tagja.

Az évek folyamán számtalan versenyen vett részt. 1997-ben az MTF Háziversenyen második helyezést ért el és különdíjat is kapott. Ebben az évben a Nemzetközi Balettversenyen is indult, amely Győrben került megrendezésre, itt harmadik helyet ért el. Egy évvel később a Pécset megrendezett Nemzetközi Balettversenyen második helyet ért el. 1999-ben a bécsi Nemzetközi Balettversenyen döntős lett és különdíjat kapott, csak úgy mint a Nemzetközi Rudolf Nurejev Balettversenyen.

A fiatal táncosnő számtalan külföldi vendégszereplést is vállalt. Fellépett már Németországban, Romániában, Japánban, Olaszországban, Thaiföldön, Svájcban, az Egyesült Államokban és Spanyolországban is. Több külföldi gálán és fesztiválon is részt vett.

A sikereit a kitartó munkájának és a folyamatos tanulásnak köszönheti, mivel több kurzuson is részt vett. Tanult Madridban, Angliában az Elmhurst Balletschool-ban és Észak-Karolinában a School of Arts-ban.

2001-ben elnyerte a Vécsey Elvíra díjat, majd ezt követte a Fülöp Viktor ösztöndíj. 2011-ben Harangozó Gyula díjat nyert, ugyan csak ebben az évben a Prima Junior díjat is elnyerte.

Idén ősszel a Magyar Állami Operaházban az Aranyecset című előadásban tekintheti meg a közönség gyönyörű táncjátékát. Állandó táncpartnere Bejári Levente, akivel a Magyar Állami Operaházba is számtalan darabban fellépnek, de külföldi vendégszerepléseket is vállalnak együtt.

Pazár Krisztina fiatal kora ellenére fantasztikus sikereket ért el. A kitartása és remek táncjátéka a garancia rá, hogy karriere a továbbiakban is szárnyalni fog.