Szentivánéji álom – egy éjszaka amikor minden megtörténhet

Szentivánéji álom

A Szentivánéji álom William Shakesperare műve, amit 1595-ben ismerhettek meg a művészetkedvelők. Magyar nyelvre elsőként Arany János fordította le 1863-ban. A vígjáték idővel átkerült a színpadra is, így balett előadások formájában is bemutatták a történetet. Az előadás folyamán Felix Mendelssohn Bartholdy zeneszerző által alkotott dallamok csendülnek fel, illetve azok átdolgozásai.

A Szentivánéji álom egy fergeteges előadás, amelyben minden megtörténhet. A háromfelvonásos balett előadás folyamán egy különleges éjszakának lehetnek tanúi a nézők. Az elfojtott vágyak és érzelmek előtérbe kerülnek és bonyolult viszonyok alakulnak ki. Az éjszaka során mindenki arról álmodik, ki is ő valójában. A kollektív álomban mindenki önmagát keresi, de az emberek és a szellemek története egyre csak zűrzavarosabb lesz. Varázspálca és bűvös virág, ebben a történetben minden lehetséges. A fantázia és a kreativitás egyvelege, amely szemet gyönyörködtető látványként tárul a nézők szemei elé.

A bűvös erdőben a tündérek is felbukkannak a bűvös cseppnek köszönhetően a mély álomba merülők különleges álmaiba is betekintést nyerhetünk. Ennek köszönhetően a szerelem és az egymásra találás nem kétséges ebben a darabban. A furcsa lények és az emberek mozgalmas éjszakája alatt a szerelem, a düh, a kétségek, a szomorúság és az egymásra találás is helyet kap a színpadon.
A történet végén mindenki felébred és helyreáll a rend, sőt talán most kerül minden igazán a helyére. A varázspálca viszont eltörik, de mivel ezen az éjjelen minden lehetséges, sikerül azt egybeilleszteni.

A Szentivánéji álom számtalan átdolgozásban került már színpadra. Minden koreográfusnak más az elképzelése és éppen ez teszi különlegessé ezt a vidám darabot. A történetben felbukkanó tündérek és furcsa lények elkalauzolják a nézőket a fantáziavilágba, ahol mindenki az lehet aki lenni akar. Egybeolvad a képzelet és a valóság, de mégis mély érzelmeket és heves indulatokat láthatunk a darabban. Az előadás garantáltan mosolyt csal a nézők arcára! Egy különleges éjszaka tele meglepetésekkel és mozgalmas történésekkel.