Changement

Petit changement

A kis ugrások közül az egyik alap ugrásnak számít az a két lábról indított és két lábra érkező ugrás, melynél ugrás közben egyszerű lábcserét hajtunk végre. A changement mindig 5. pozícióból indul és a lábváltás után ebbe a pozícióba is érkezik.

Petit changement végrehajtása közben éppen csak annyira kell szétnyitni a lábakat, hogy azok váltása akadálytalanul meg tudjon történni.

Ha grand changementet ugrunk, akkor az ugrás kivitelezése abban különbözik, hogy az ugrás csúcspontján a két lábat teljesen zárva tartjuk és csak közvetlenül a talajra érkezés előtt történik meg a lábcsere.

A changementet végrehajthatjuk en tournant is, 1/8, 1/4, 1/2 vagy 3/4 fordulattal. A forgás történhet akár az első, akár a hátsó láb felé.

A changement ugrást nagyon változatos tempóban lehet végezni, lehet az ugrás egészen apró, gyors, de lassabb tempóban, grand changement kivitelezése során egészen lassú is.

Ha ugrás közben a lábakat szétnyitva végezzük a váltást, akkor nyitott changementet, ha pedig felhúzott lábakkal cserélünk, akkor felhúzott changementet hajtunk végre.