A híres Magyar Fesztivál Balett

Magyar Fesztivál Balett

A Magyar Fesztivál Balett 1996-ban alakult meg. Markó Iván, a hazai balettművészet egyik legjelentősebb tagja alapította az együttest. A társulat Európa legnagyobb magántáncegyütteseként jött létre, igazgatója és koreográfusa is Markó Iván. A társulat tagjai mind fiatalok, átlagéletkoruk 22 év. Ennek köszönhetően a dinamika és a lendületesség árad a táncjátékukból.

Markó Iván a társulat megalapítása előtt külföldön dolgozott balettmesterként és koreográfusként. Így számtalan új tapasztalattal és ötlettel felvértezve tért haza, ennek köszönhetően a társulat táncjátéka változatos és sokszínű. A Magyar Fesztivál Balett megalakulása óta egyik siker követi a másikat, de ez nem is csoda, hiszen a társulat tagjai rengeteget dolgoznak, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból és minden előadásuk káprázatos legyen.

Markó Iván koreográfiái a hazai és a külföldi közönséget is lenyűgözik. Ezek közül néhány: a Nap szerettei, a Menyegző, Bolero és még hosszasan sorolhatnánk.
A társulat több külföldi fellépést is vállalt, játszottak már Németországban, Franciaországban, Mexikóban, Olaszországban és Portugáliában is. Számtalan fesztiválon és neves rendezvényen is bemutatták már darabjaikat. Mindenhol nagy örömmel és szeretettel fogadta őket a közönség.

Az együttes olyan neves darabokat játszik, mint például az Angyalok üzenete, a Rómeó és Júlia, az Ember, Mózes, Jeux, vagy az Ember tragédiája. Így a repertoárjukban mindenki találhat az ízlésének megfelelő előadást.

Markó Iván és társulata folyamatosan arra törekszik, hogy újdonságokkal kápráztassák el a közönséget. Az együttes táncjátéka dinamikus, hiszen számtalan balett elemet felölel.
A híres balett táncos és koreográfus egyik mottója : “Nagy álmok kellenek, s nem szabad félni tőlük.” Ennek szellemében nem csoda, hogy az együttes sikert-sikerre halmoz. Markó Iván hozásállása és hatalmas tapasztalata motiválja a fiatal táncosokat, hiszen az Ő karriere a bizonyíték rá, hogy hatalmas sikereket lehet elérni balett táncosként, de akarat és kitartó munka szükséges hozzá!

A társulat tagjainak fáradhatatlan munkája minden előadáson észrevehető, folyamatosan a maximumot hozzák ki magukból, hogy táncjátékukkal ne csak szórakoztassák, hanem elbűvöljék a közönséget.